floris wouterson - slaap performance

De prijs van slaaptekort

Investeren in slaap voor je medewerkers loont! Slaap is een absolute voorwaarde om goed te kunnen presteren. It’s all about life energy!

Bereken hier wat de werkelijke kostprijs van slaaptekort is in jouw organisatie:


* de gebruikte bronnen, data en berekeningen van deze calculator en bijbehorende grafieken op deze website tref je aan in de mail als een handige PDF

We werken voor leidende bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland, die met succes ons concept hebben geïmplementeerd.

[1] Bron: [1][2][3]

Slaaptekort is een miskend probleem

De prijs van slaaptekort bedraagt in Nederland € 12,4 miljard en in België € 8,3 miljard. Enkel op basis van productiviteitsuitval. Maar de onzichtbare prijs is nog veel hoger als gevolg van fouten op het werk, verkeersongevallen of bijvoorbeeld medische fouten.

[2] Bron: [4][5][6]

Slaaptekort is overal

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Slaap is zelfs belangrijker dan eten en bewegen samen. Zonder goede slaap neem je slechte beslissingen, maak je fouten op het werk, ben je een risico op de weg en is de kans op sportblessures zelfs 40% groter

[3] Bron: [1][3]

Slaaptekort kost jouw bedrijf geld, veel geld!

Een medewerker die gemiddeld 6 tot 7 uur slaapt is 3,7 dagen vaker afwezig per jaar. Een medewerker die gemiddeld 6 uur of minder slaapt, is 6,0 dagen meer afwezig per jaar. Terwijl het productiviteitsverlies als gevolg van presenteïsme kan oplopen tot maar liefst 70%. Presenteïsme is het omgekeerde van absenteïsme: ofwel mensen die met slaaptekort of zelfs ziek op het werk verschijnen.

"Ik heb met ontzettend veel plezier samengewerkt met Floris aan de campagne Slapen van De Amersfoortse. Floris is iemand die met veel energie en enthousiasme het belang van slaap overbrengt en hier ook in slaagt. De manier hoe Floris met passie zijn verhaal overbrengt is bewonderenswaardig. Het thema slapen is hierdoor zichtbaar veel beter waargenomen en heeft tot mooie conversies geleid. Mede door Floris is onze campagne een groot succes geworden!"

Sophia van der Kolk - Online campagne marketeer

Floris is de eerste slaapperformance coach van Europa

Over Floris

  • Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit
  • De afgelopen 16 jaar heeft Floris 16.234 mensen geholpen om goed te slapen
  • Coacht topsporters in binnen- en buitenland om beter te presteren
  • Geïnterviewd in onder andere NRC Handelsblad, VRT NWS, BNR nieuwsradio, MT magazine, NPO Radio 1, NPO Radio 2, RTL4, KRONCRV, BNNVARA, Algemeen Dagblad, Knack, VT4, ATV, Ambassadeurs Magazine en KMO Insider
  • Gastdocent ROI Boosting Academy
  • Veelgevraagd adviseur van bedrijven, ondernemers en high performers

'If you don’t sleep well, you don’t perform well'

Floris Wouterson

Floris is regelmatig te zien en te horen op

[4] Bron: [7][8][10] - Andre Iguodala, professioneel NBA basketballer

Het rendement van slaap is groot

Sportteams betalen miljoenen euro’s voor peperdure spelers, op wie ze alle mogelijke medische zorg en voeding deskundigheid loslaten om hun prestaties te verbeteren. Alle effecten daarvan worden vele malen minder als een team dat ene ingrediënt niet in de gaten houdt: de nachtrust van de spelers. Hoe is dat bij jouw team van medewerkers?

[5] Bron: Floris Wouterson slaapperformance - klant 6 weken programma

Wij helpen jouw organisatie om slaaptekort inzichtelijk én bespreekbaar te maken

Waar moet je beginnen om je slaap te verbeteren? En hoe maak je slaaptekort bespreekbaar? Maar ook: welke tools kan je inzetten om de nachtrust van jezelf, je team en je medewerkers te verbeteren?

"Floris heeft een workshop Superslapen verzorgd op onze VeReFi Zomermarkt. Zijn verhaal sloeg in als een bom. Dat slecht slapen zulke desastreuze effecten heeft, had niemand verwacht. Floris weet zijn publiek te boeien met zijn energie, enthousiasme, humor en aansprekende anekdotes. We ontvingen zo veel enthousiaste reacties dat we hem graag vaker een podium bieden om zijn boodschap over te brengen. Daarbij is het ook heel fijn samenwerken met Floris."

Dorith Boudewijnse - Tekstschrijver & communicatiespecialist

Workshops, masterclasses en tools speciaal ontworpen om die diepe, herstellende nachtrust te bereiken.

Een uniek concept in Europa dat alle facetten van slaap combineert voor ongekend veel levensenergie, plezier en succes.

Workshops

Een workshop over Superslapen is een praktische sessie van 1 uur waarin de belangrijke tips op het gebied van slapen en de laatste inzichten uit de (medische) wetenschap worden behandeld. Met praktische voorbeelden wordt essentiële basis- en gevorderde kennis overgebracht op het gebied van slaap, voeding en bewegen.

Masterclasses

Hier gaan we een stap verder dan de workshop. In een sessie van 3 uur worden de deelnemers meegenomen op een ontdekkingstocht op het gebied van slaap. De deelnemers krijgen verrassende inzichten over de factoren die het meest bepalend zijn voor een goede nacht slaap. En hoe ze dit meteen kunnen toepassen in hun eigen situatie.

Programma’s

Ons zes weken programma is uniek in Europa en combineert alle facetten van slaap. De combinatie van de gevalideerde PNM ImpactScore©-test en onze online trainings- en coachingsmodules zorgen voor indrukwekkende resultaten. Deelnemers voelen zich veel energieker, meer uitgerust en hebben meer plezier in hun werk.

Partnerships

We werken we samen met tal van bedrijven en experts om onze kennis over slaap te delen. Denk aan het opzetten van gevalideerde slaaptesten, challenges voor medewerkers, of campagnes om bijvoorbeeld slaaptekort bespreekbaar te maken. We begeleiden dit traject van A tot Z en dit is altijd maatwerk.

Bereken hier wat de werkelijke kostprijs van slaaptekort is in jouw organisatie:

"Floris heeft een indrukwekkende turnaround gemaakt. Niet alleen professioneel, echter ook als mens. Daar waar vroeger het financiële einddoel hoofdzakelijk centraal stond, zo staat nu het proces centraal. Het proces om van mensen 'Super Slapers' te maken. De bevlogenheid waarmee Floris dat doet, werkt aangenaam aanstekelijk. En daarmee brengt hij de einddoelen van zijn klanten dichterbij. Want alles in het leven begint met een goede nachtrust. Kwantitatief en kwalitatief. Floris lardeert zijn verhaal met humor, een relativerende knipoog en daarmee bereikt hij exact wat beoogd wordt: "lieve toehoorders, neem je slaap écht serieus!". Floris, we gaan elkaar nog veel vaker ontmoeten. Er is tenslotte nog veel (gemeenschappelijk) werk te verrichten! "

Peter Kuijper - Owner Mind&Health

Wil je ook medewerkers met ongekend veel levensenergie?

Neem contact met ons op
Floris Wouterson Slaap Performance Coach
Marieke van Nispen Projectmanager
Joran Dijck Onderzoeker
Priscilla Smith Support
Natascha Wouterson Executive Coach
Yolande Antes Senior Coach
Linde Schroyens Senior Coach
Frouke Janssen IT & Development