Wintertijd – Zomertijd : het wordt tijd voor de juiste keuze!

Op 28 oktober is het weer zover: de wintertijd wordt dan aangezet. Ja, zo voelt dat bij mij. We moeten met z’n allen een vol uur langer slapen. De gevolgen hiervan zijn flink te noemen. Maar daar verderop meer over. Wintertijd – Zomertijd: is het eigenlijk wel zo verstandig? Levert het economische echt winst op? De discussie is dit jaar flink opgelaaid in Europa. Wel of niet doen? Met als gevolg dat iedere lidstaat het in 2019 zelf mag bepalen. De politiek laat zich vooralsnog niet uit. Ik nu wel.

Het handhaven van wintertijd – zomertijd is voor mens en economie geen goede keuze. Wij als mens raken er iedere keer weer massaal door van slag. Sommige mensen zelfs wekenlang. Het slaapritme wat je met mijn boek ‘SuperSlapen’ hebt aangeleerd wordt plots wreed verstoord. Je staat versuft op. Schenkt minder aandacht aan het ontbijt. Op weg naar je werk dut je bijna in achter het stuur. Niets voor niets gebeuren er de eerste week na 28 oktober weer meer ongelukken. Volg het nieuws maar.
Toch gezond en wel op je werk aangekomen, dan is het best een kluif om de werkdag goed door te komen. Veel mensen zijn echt een paar dagen flink van slag. Ongelukken, files, mindere prestaties op het werk… wat levert ons die wintertijd – zomertijd nu echt op? Niets. Als slaapcoach gruwel ik van de datum 28 oktober. Wij moeten massaal ons interne bioklok herijken. Eind oktober moet de politiek een beslissing nemen. Nederland, België en Luxemburg blijven in dezelfde tijdzone. Dat is wat we nu weten. Hoe het echt verder moet? Ik zeg: afschaffen.

Nog even dit: wist jij trouwens dat de wintertijd in Nederland en België de ‘normale’ tijd is. Gek hé, veel mensen weten dat geeneens. Dat betekent dus dat de zomeravonden een uurtje korter worden. Oei, zie ik je nu denken. Energiebesparing en het bevorderen van de veiligheid waren destijds dé redenen om de zomertijd/wintertijd te introduceren. Ik praat dan over de jaren ’70. Nu blijkt dat allang niet meer te werken. Sterker nog: het aantal ongelukken stijgt in de eerste weken en de energiehuishouding is in vele Europese landen inmiddels veel anders ingericht. Mijn mening weten jullie inmiddels.

 

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson