Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Goede nachtrust? Een stevige vrijpartij is het antwoord

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Maar wat als je nu elke avond urenlang wakker ligt, en het je gewoon écht niet lukt om in slaap te komen? Misschien ligt het antwoord op je probleem wel gewoon naast je in bed. Een potje seks voor het slapengaan is namelijk perfect tegen slaapproblemen.

Te moe voor seks

Als ons hoofd het kussen raakt, is het laatste waar we vaak aan denken een stevige vrijpartij. Na een vermoeiende werkdag, tijd met de kinderen, altijd maar druk, druk, druk, willen we gewoon genieten van een welverdiende nachtrust. We hebben het overal druk mee, behalve met seks. Sommige experts zeggen dat 20% van mensen die een relatie hebben soms een half jaar helemaal geen seks hebben.

Het ‘te moe zijn voor seks’ wordt zelfs als de belangrijkste reden genoemd door stellen die hun interesse in seks hebben verloren. Dat alsmaar druk zijn, eist dus ook in bed duidelijk z’n tol. Voordat je het weet heb je een heuse seks burn-out te pakken en slaap je structureel ook nog eens veel slechter. En dat terwijl slaap en seks elkaar juist positief stimuleren.  

Seks geeft slapen een superboost

Een goed seksleven geeft niet alleen jouw relatie een impuls, maar geeft goed slapen zelfs een super boost. Gekscherend wordt er weleens gezegd dat snel en gelukzalig in slaap vallen na een vrijpartij pas echte liefde is. Denk daar maar eens over na.

Vrijen voor het slapen gaan verbetert de slaapkwaliteit dankzij de serotonine die vrijkomt. Serotonine is een neurotransmitter die veel invloed heeft op de stemming. Het wordt daarom ook wel het gelukshormoon genoemd. Het helpt angst te verlichten en je te ontspannen. Maar wacht, er is nog meer: serotonine is niet de enige reden dat je je ogen maar lastig open kunt houden. Oxytocine, het feel-good-hormoon, komt ook vrij tijdens de seks. Dit betekent dat er korter gedachtes in je drukke hoofd overblijven die je wakker kunnen houden.

“Vrijen is dus hét medicijn voor een goede en gezonde nachtrust! Het kan erger, toch? “

Betere relatie en beter op je werk

Met al die geweldige slaap kun je vervolgens je relatie met jouw partner nog meer verbeteren. En jouw prestaties op het werk. Seks komt jouw zakelijke carrière ten goede is mijn stelling.

Oh ja, en als je als vrouw gefrustreerd bent, dat je man of vriend meteen in slaap valt na de seks, hij kan hier niets aan doen. Het hormoon prolactine komt vrij bij de man en dit bevordert die broodnodige goede slaap. Die goede slaap zorgt er weer voor dat hij (en jij) een betere partner worden, dus het lijkt mij een win-win!

Mocht je dus vanavond weer moeite hebben om in slaap te komen, dan weet je wat je te doen staat!

Op dit moment besteedt Etos ook aandacht aan dit onderwerp. Heb jij al de slaaptest gedaan op hun website?

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van bioritme en voldoende licht voor betere prestaties op de werkvloer: ‘Werkgevers moeten flexibel zijn’

Lees meer