Klanten zeggen

Vroeger sliep ik wel maar ik deed maar wat.

Alex van Ginneken
Ondernemer

Vroeger sliep ik wel maar ik deed maar wat. Verschillende kussens en matrassen.. het was wel ‘ok’ maar niet geweldig. En als vader van 2 jonge kinderen en als ondernemer is een goede nachtrust goud waard. Zonder goede nachtrust wordt overdag performen een lastige.

 

Dankzij de inzichten van Floris heb ik mijn standaard qua slapen enorm kunnen verhogen en voel ik mij fit, fris en energiek. Floris zit vol met kennis over slapen en is klantgericht. Hij voelt zich verantwoordelijk en deelt graag zijn expertise en inzichten. Mooi om te zien dat je ook in slapen beter kunt worden.

Kon ik direct aan het werk en voelde ik me energiek

Ninke van der Leck
Business Coach

Om voor mijn werk te kunnen reizen naar het buitenland zonder last te hebben van jetlags bij intercontinentale vluchten, vroeg ik Floris om advies. Je merkt meteen hoeveel expertise hij heeft als het gaat om slapen. Hij had zelfs een speciaal stappenplan voor me waarmee ik heel praktisch aan de slag kon.

 

Ik wist precies wat ik wanneer moest doen om een jetlag te voorkomen. Op de heenweg heb ik echt nergens last van gehad. Dus vanaf het moment dat ik aankwam, kon ik direct aan het werk en voelde ik me energiek. Ook voor de terugweg was ik goed voorbereid, dat neemt al zo veel spanning weg. Thanks Floris!

Merk ik bij mezelf als het ware een extra opgeladen batterij

Chris Cotteleer
International Company Coach

Als bedrijfscoach beoog ik al decennia lang een verbetering van de rendabiliteit van bedrijven door het coachen van werknemers en leidinggevenden.

Als marathon- en ultra-loper heb ik nood aan een overschot van energie om mijn klanten enthousiast te inspireren en achteraf de nodige duurtrainingen te doen.

 

Door het toepassen van de Tips van Floris merk ik bij mezelf als het ware een extra opgeladen batterij.

Als ik deze Tips mondiaal doorgeef aan operationele teams in het bedrijfsleven krijg ik niets dan positieve reacties en dankbaarheid.

Ik raad elke ondernemer dan ook aan om het boek van Floris als geschenk te geven aan de medewerkers.

Waarschijnlijk zal het de meest rendabele investering van dit boekjaar zijn.

Ik had 2 maanden geleden niet kunnen bedenken dat ik iedere dag om 5.30 uitgeslapen op zou staan

Sanne Haarhuis
NL Kampioen Luchtballonvaren

Om beter te presteren tijdens mijn wedstrijden heteluchtballonvaren (heel vroeg in de ochtend en heel laat in de avond) vroeg ik aan Floris om me te helpen met mijn slaappatronen tijdens deze wedstrijden.

 

Ik had niet verwacht dat onze coachingsgesprekken zo life-changing zouden zijn. In plaats van alleen te focussen op de wedstrijd had Floris aandacht voor mijn normale slaappatroon (je kan een patroon pas aanpassen als je het hebt…). Met zijn principe van change a little change a lot, heb ik een heel nieuw ritme gekregen en ben fitter dan ooit.

 

Ik had 2 maanden geleden niet kunnen bedenken dat ik iedere dag om 5.30 uitgeslapen op zou staan. En tijdens de afgelopen wedstrijd heb ik geen moment moeite gehad met uit bed komen om 3.30 en had ook geen last meer van mijn energy dips.

Kon ik direct aan het werk en voelde ik me energiek

Aart-Jan van Erkel
Meervoudig bestseller auteur

Omdat ik regelmatig in paniek wakker schrok en dacht dat ik doodging, ben ik naar de huisarts gegaan. Ik wist al dat het slaapapneu was, maar ik hoorde van Floris dat dit echt niet gezond is voor je organen. Omdat het steeds vaker gebeurde heb ik de huisarts gevraagd of ik me zorgen moest maken. Ook omdat ik al jarenlang een soort baseline vermoeidheid had. Ik voelde me zelden echt uitgerust en werd ’s morgens moe wakker. Hij stuurde me door naar de KNO-arts, die me een slaaptest meegaf. Apparatuur die ik ’s avonds voor het slapen met banden om mijn bovenlichaam moest bevestigen, plus nog een sensor op mijn vinger en in mijn neus. Uit het onderzoek bleek geen slaapapneusyndroom. Daar ben ik ook geen echt voor de hand liggende doelgroep voor, want het zijn meestal oudere mannen met overgewicht en ik ben 47, slank en redelijk sportief. Maar omdat ik nog steeds moe was, verwees de KNO-arts me door naar de neuroloog.

 

Die liet me een polysomnografie doen. Een uitgebreider slaaponderzoek, deze keer in het ziekenhuis uitgevoerd. Ik sliep een nacht in een speciale kamer met sensoren, infraroodcamera en allerlei apparatuur aan mijn lijf en plakkers op mijn kop. Wonderwel sliep ik aardig, waarschijnlijk hielp het dat ik een hele dag in het ziekenhuis moest hangen en ’s avonds niets te doen had behalve een boekje lezen. De tv deed het niet en ik zat met gedimd licht te wachten tot het 22.00 uur was zodat ik kon gaan slapen. Ook nu sliep ik redelijk maar had ik wel 2 slaapapneus.

 

De neuroloog besprak de resultaten met me. Ik bleek inderdaad weer geen slaapapneusyndroom te hebben, want daarvoor moet je elk uur minstens 5 keer een ademstop hebben. En hij zag dat ik genoeg diepe slaap bereikte. Geen medische problemen dus. Wel werd ik per uur 14 keer bijna of helemaal wakker en daalde dan weer af naar diepere slaap. Dat kon volgens hem een gevoel van licht slapen veroorzaken, en wat vermoeidheid. Toen zei hij iets verbijsterends: hij kon me daarvoor wel wat slaapmiddelen of een licht antidepressivum voorschrijven. Ik ben helaas niet zo ad rem, en dit kwam voor mij zo volslagen uit de lucht vallen dat ik niet meteen wist hoe ik moest reageren – behalve dan dat ik deze middelen vriendelijk heb geweigerd. Achteraf had ik hem wel wat meer vragen willen stellen. Vooral over de antidepressiva. Waarom hij me zo’n verslavend, persoonlijkheidsveranderend middel wilde voorschrijven?!

 

Gelukkig heb ik van Floris een aantal suggesties gekregen die geen enkel gezondheidsnadeel hebben en heel prettig werken. Inmiddels slaap ik veel beter. Vannacht heb ik mijn gedroomde aantal uren slaap gehaald: 7,5 uur. En dat zonder farmacologische middelen. Alleen maar door mijn gedrag in de avond aan te passen en iets anders te eten en drinken. Superbedankt Floris!

GEBASEERD OP BEPROEFDE WETENSCHAPPELIJKE METHODES

 

Superslapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat voeding een belangrijk onderdeel is van een goede nachtrust.

 

Gratis sneak preview:
✓ E-book (samenvatting)
✓ Key Points per hoofdstuk

Privacy Policy: Als jij je inschrijft voor de sneak preview ga je akkoord met je aanmelding voor ons e-mail bestand waarin je handige tips, freebies en speciale promoties ontvangt op gebied van slapen, gezondheid en lifestyle.

Je krijgt ook wekelijks een tip van Floris om fit en uitgerust wakker te worden.

Dr Patrick De Wit

Recent onderzoek bevestigd dat verandering in denkpatronen de sleutel is om slapeloosheid te behandelen. In het boek van Floris ontdek je manieren om je eigen denkpatronen te doorbreken.

 

Dr Patrick De Wit – Neuroloog en coördinator slaaponderzoek AZ Sint Jozef

NienkeGottenbos

‘Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. We leren steeds meer over de invloed van onze voeding en leefstijl op onze gezondheid. Als je weet dat stress, voeding, beweging en zelfs ‘mijn’ onderwerp de darmflora allemaal invloed hebben op hoe ons lichaam functioneert, verbaast het je vast niet dat ook slapen een belangrijk onderdeel is van gezond zijn en blijven. En… al die dingen hebben ook weer invloed op elkaar! Floris zet dit in zijn boek helder uiteen én geeft praktisch advies over hoe je je slaap optimaal houdt. Welterusten!’

 

Nienke Gottenbos – Auteur van De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont

kasper-van-der-meulen

“Nachtrust – net als gezondheid – is een vaardigheid die bestaat uit het doorgronden van onderliggende systemen en je eigen biologie, en het verbinden met de natuurlijke prikkels waar we zo geïsoleerd van zijn geraakt. Floris reikt je met dit boek alle praktische tools aan om je prestaties drastisch te verbeteren’’  

Kasper van der Meulen – eigenaar Mindlift Learning en biohacker