Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Krijg jij wel voldoende diep slaap?

Vraag je je soms af hoe het komt dat je niet voldoende diep slaap hebt? Of weet je niet hoe je kan herkennen dat je te weinig diep slaap hebt? Wel één van de symptomen is dat je dan vaker ziek bent. Maar hoe dat allemaal in elkaar zit en met welk wondermiddel je er wat kan aan doen, lees je in deze blog post. (En je leest ook wat beter is: slikken of spuiten.)

Een tekort aan witte bloedlichaampjes

Ziek worden wordt veroorzaakt door te weinig witte bloedlichaampjes in je lichaam. Wat velen echter niet weten is dat het grootste aantal witte bloedlichaampjes wordt aangemaakt tijdens je diep slaap. Dus wie te weinig diep slaap heeft, heeft te weinig witte bloedlichaampjes en dan gaat het immuunsysteem niet goed werken. Voor je het weet ben je dan verkouden, grieperig of heb je last van een ander vervelend ongemak. Het goede nieuws? Je kan er iets aan doen!

Magnesium, een wondermiddel

Dé tip die ik je alvast kan meegeven om je diepslaap aanzienlijk te verbeteren is Magnesium gebruiken. Magnesium werkt ook spierontspannend. Het is echt een soort wondermiddel. Het is ook iets wat we allemaal absoluut nodig hebben; net zoals je water en licht en voeding nodig hebt. Het probleem is dat de meeste mensen juist een tekort aan Magnesium hebben. En daar kan je dus maar beter iets aan doen.

Magnesium, slikken of spuiten?

Magnesium is één van de belangrijkste elementen die je tot je moet nemen. Velen nemen magnesiumpilletjes, maar daar zijn een aantal nadelen aan verbonden; naast het feit dat het ook gewoon niet echt handig is. Eerst en vooral moet je van Magnesium pilletjes naar het toilet. En vaak helaas veel sneller dan je dat zou willen. Bovendien gaat er een pak Magnesium verloren in je maag en darmkanaal als je Magnesiumpillen slikt.

Magnesium spray

Een beter manier om met Magnesium je diep slaap te verbeteren is gebruik maken van Magnesium in spray-vorm. Uiteraard heb je dan pure Magnesium van hoogwaardige kwaliteit nodig, maar als je het op die manier gebruikt, kan je je diep slaap merkbaar verbeteren. Hoe werkt het? Ongeveer een kwartiertje voor je gaat slapen, spuit je de Magnesium rond de hartstreek en wrijf je dat goed in. Waarom de hartstreek? Omdat het hart van alle organen het orgaan is dat het meeste Magnesium gebruikt. Heb je – zoals ik – wel eens last van een gespannen nek? Dan kan je ook dat eens goed met Magnesium masseren.

Door Magnesium op de huid te spuiten wordt het meteen opgenomen en kan je lichaam er ook direct van profiteren. In dit geval kan je dus maar beter spuiten dan slikken. Door magnesiumpillen te slikken gaat er namelijk een groot deel verloren en moet je rekening houden met een vertraagde werking. Je gaat vaster en meer ontspannen slapen als je voor het slapengaan even met de Magnesium spray aan de slag gaat. Zo heb je een betere diep slaap en versterk je je immuunsysteem. En dat is toch heel wat? Slaap zacht, straks!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Elodie Damiano over gezondheid en welzijn bij Mars: ‘Wellbeing moet in de cultuur geïntegreerd zijn, niet als extra werk voelen’

Lees meer
Business Athlete

Topsportcoach Paul van den Bosch over gezond leven: ‘Beweeg, beweeg en beweeg’

Lees meer
Business Athlete

Hoe mindfulness jou kan helpen in tijden van verandering: Het vermindert stress en verbetert werkprestaties’

Lees meer