Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Waarom dit zo belangrijk is om goed te slapen

Ben jij ook zo iemand die liever rustig wakker wordt? Gewoon half-slapend je ochtendroutine uitvoeren en dan de auto in? Of schiet je meteen in gang en maakt bewegen deel uit van je ochtendritueel? In dat geval ben je supergoed bezig. Hier lees je waarom!

Bewegen als onderdeel van je ochtendritueel

Niet iedereen houdt van veel beweging als ze ’s morgens opstaan. Toch is er voldoende wetenschappelijk bewijs dat je je pakken beter voelt als je na het opstaan een twintigtal minuutjes beweegt. Je voelt je overigens niet alleen fysiek beter; het is ook een prima boost voor je humeur. Je hoeft er overigens helemaal niet fors in te vliegen om hier veel voordeel uit te halen. Onderzoek wijst uit dat wie zelfs maar matig beweegt voor het ontbijt vet verbrand én erg lang nageniet van het positieve effect. Tot zelfs 12 uur lang!

Bewegen om beter te slapen

Je weet stilaan wel dat mijn echte stokpaardje goed slapen is. Door te bewegen als ochtendritueel, bepaal je hoe goed je ’s avonds gaat slapen. Echt waar, bewegen is de crux van goed slapen! En geloof me, dat heb ik echt niet uit de boeken. Ik spreek hier wel degelijk uit ervaring. Ik probeer elke ochtend voor het ontbijt tijd te maken om ongeveer een half uurtje te bewegen. Ik geef toe dat zoiets niet altijd lukt, maar omdat ik weet hoe belangrijk het is om goed te slapen, plan ik dat graag in.

Bewegen als vaste routine

Als je niet zo’n ochtendmens bent, lees je dit vermoedelijk vol afschuw. Alsof opstaan alleen al niet erg genoeg is, moet je nu ook nog eens twintig minuutjes gaan bewegen?! Wel ja… want het is echt een supertip! Het kost je niets en het levert erg veel op! Je voelt je beter overdag én je slaapt beter ’s nachts. Geef toe, dat telt! En als het een troost mag zijn, hoe lastig dit in het begin ook mag zijn, het wordt minder erg naarmate je het vaker doet. In die mate zelfs dat je er op den duur naar gaat uitkijken.

Alle beweging is goed

Bewegen is gewoon gezond. En bewegen voor het ontbijt al helemaal. Het maakt niet uit hoe je beweegt; door te wandelen, joggen, dansen of springen… Alles is goed. Je doet hier absoluut je voordeel mee.

Heb je een andere ochtendroutine? Of heb je vragen over je ochtenroutine? Stel ze onder deze blog post. Ik beantwoord ze graag. Of misschien heb je wel een gouden tip voor anderen over hoe je ochtendroutine je beter laat voelen overdag? Deel hem! Dat  is tenslotte waar het om draait. Deze website moet hét referentieadres worden voor alle tips en vragen rond beter slapen om je performance te verbeteren overdag. Dus laat die tips maar komen! Straks zijn we met zijn allen heerlijk uitgeslapen en super gefocust. Dat komt helemaal goed!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Hoe mindfulness jou kan helpen in tijden van verandering: Het vermindert stress en verbetert werkprestaties’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van slaap in topsport: ‘Maximaal trainen kan alleen als voeding en herstel in orde zijn’

Lees meer
Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer