Auteur: Floris Wouterson
slaaptips Sleep Performance

Creëer een trigger om naar bed te gaan

Ik ben dol op het geven van goede tips om makkelijker en beter te slapen. En iets waar mensen het vaak erg moeilijk mee hebben is ’s avonds naar bed gaan. Het wil maar niet lukken. Altijd is er wel iets dat je aandacht krijgt waardoor je voor je het weet veel te laat op blijft. Toch kan je er makkelijk iets aan doen met de tips uit deze blog post.

Bingewatchen en je bent gezien!

Heb jij dat ook? Je zit naar je favoriete serie op Netflix te kijken en voor je het weet is de volgende aflevering al begonnen. Ik had dat onder andere met Chicas las Cablas. Als ik niet oppaste, was het tijdstip waarop ik naar bed ga al lang gepasseerd. En dat is niet goed, want goed slapen doe je vooral door regelmaat in te bouwen. En regelmaat is niet hetzelfde als regelmatig veel te laat opblijven! ????

Een wekker om te gaan slapen

Weet je wat perfect werkt om ongemerkt te laat op blijven te vermijden? Een wekker! Ja, normaal gezien gebruik je die om ’s morgens op te staan, maar dat ding werkt even goed om je er ’s avonds aan te herinneren dat het tijd is om naar bed te gaan. Zet je wekker bijvoorbeeld om 10 uur ’s avonds en dim het licht een beetje. Begin daarna met je routine om naar bed te gaan. De wekker is gewoon een trigger die je laat weten hoe laat het is; letterlijk én figuurlijk! 🙂

Ga een stapje verder: maak het jezelf super makkelijk om naar bed te gaan

Heb je écht moeite om de dag af te sluiten? Blijf je maar bezig op je smartphone of tablet? Dan is een tijdschakelklok tussen je Wifi dé oplossing! Dat mag drastisch klinken, of zelfs op wat weerstand stuiten als je er nog maar aan denkt, maar het wérkt wel. Als het je menens is om je slaapkwaliteit naar boven te halen en je gelooft in de kracht van beter slapen om beter te presteren, dan moet je dit gewoon doen. Zoiets doet wonderen en ik garandeer je dat je op tijd gaat slapen. Probeer het eens, het kost je slechts een paar minuutjes om zo’n tijdschakelklok op je Wifi te installeren.

Natuurlijk kan je ook gewoon voor jezelf beslissen dat je vanaf nu op een min of meer vast tijdstip naar bed gaat en je daaraan houden. Maar in de praktijk durft dat zelfs met de beste bedoeling wel eens fout te lopen. Vaak heb je niet eens in de gaten hoe laat het al is omdat je zo opgaat in waar je mee bezig bent. Dan lig je niet alleen te laat op bed, je bent vermoedelijk ook nog eens veel te actief om dan makkelijk in slaap te vallen. Vandaar dat alle hulp welkom is; zeker als het gaat over zoiets eenvoudigs als een wekker of een tijdschakelklok.

Heb je vragen over slaaproutines, beter slapen, of tips en tricks om de kwaliteit van je slaap te verbeteren? Stel ze! En kijk zeker ook eens naar de andere posts op deze website of koop meteen mijn boek Super Slapen om je slaap naar een hoger niveau te tillen.

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer