Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Hoe je door een simpele aanpassing veel beter gaat slapen

Geluk zit in de kleine dingen, zegt men soms. En eigenlijk is dat met beter slapen ook zo. Soms hoef je maar een eenvoudige en kleine aanpassing door te voeren om in een klap veel beter te slapen. Ik vertel je hoe in deze blog post.

Veel beter slapen in de winter

Goed slapen in de winter heeft veel te maken met waar je onder slaapt. Met andere woorden, wil je veel beter slapen? Slaap dan onder een goed dekbed. Ha, geen probleem denk jij dan, ik heb een fantastisch donsdeken! Fout gedacht! Een fantastisch donsdeken met klassieke dons is vaak te warm. En dus eigenlijk helemaal niet zo fantastisch als jij dacht.

Jij bent geen kuikentje

Jij bent inderdaad geen kuikentje, tenminste, dat neem ik aan. 🙂 Een klassiek dekbed van dons heeft als eigenschap dat het kuikentjes warm houdt en dat je er eitjes mee kan uitbroeden. Oké, in de praktijk gebeurt dat onder dons, en niet echt een donsdeken, maar je begrijpt ongetwijfeld wat ik bedoel.

Een dekbed van natuurlijke materialen

Uiteraard is een donsdeken ook gemaakt van natuurlijke materialen, maar een donsdeken gemaakt van materiaal afkomstig van dieren die écht geconfronteerd worden met extreme temperaturen, dát is pas een goed idee! Denk hierbij aan dieren die leven in pakweg de Himalaya of de woestijn, plaatsen waar het overdag erg warm en ’s nachts heel koud is.

Met een kameel in bed

Met een kameel in bed? Je mag er vast niet aan denken! Eerlijk? Ik ook niet, maar wél als het over dekbedden gaat. Een dekbed uit natuurlijke materialen van kameelhaar of haren van de kashmirgeit is écht fantastisch. Die kashmirgeit leeft in de Himalaya waar het ’s nachts vriest en het overdag heet wordt; net als bij de kamelen in de woestijn. Je begrijpt meteen dat een dekbed gemaakt van hun haar zorgt voor een ideaal klimaat in bed.

Veel beter slapen met het juiste dekbed

Waarom slaap je beter onder een kameelharen of kashmirgeiten dekbed? Omdat de vezels er van nature voor zorgen dat je het nooit te koud of te warm krijgt. Ze nemen precies de juiste hoeveelheid warmte weg als je het te warm hebt, of terug af wanneer je het te koud hebt. Echt fantastisch! Het is een eenvoudige methode om veel beter te slapen, vooral in de winter. Want geloof het of niet, maar de juiste temperatuur onder de lakens is van groot belang om lekker heerlijk te slapen.

Denk dus zeker eens na over de aankoop van een kameelharen dekbek of een dekbed uit kashmirgeitenhaar. Je zal het verschil meteen merken, want je hebt het nooit meer te koud of te warm in bed. Dat is meteen een goede basis om super goed te slapen. Geniet ervan!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Het belang van slaap in topsport: ‘Maximaal trainen kan alleen als voeding en herstel in orde zijn’

Lees meer
Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer