Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Kill the jetlag

Heb je er ooit al eens last van gehad, van een jetlag? Pure horror, is het niet? Je wordt er echt horendol van! Alsof je vermogen om te functioneren ineens is verdwenen. Je voelt je ronduit miserabel. En toch kan je er iets aan doen! Met deze tip heb je een pak minder last van jetlag.

Jetlag, wanneer krijg je het?

Het laatste wat je wil als je op vakantie gaat (en zelfs als je terugkomt) is dat je je miserabel gaat voelen. Helaas komt een jetlag wat dat betreft wel eens roet in het eten gooien. Maar hoe komt het eigenlijk dat je je zo slecht voelt? Waarom krijg je last van een jetlag? Meestal onderga je de symptomen van een jetlag als je een langere vlucht hebt gepland en een paar tijdzones doorkruist. Daar raakt je lichaam met behulp van je biologische klok helemaal van overstuur. Vraag is: wat doe je eraan? Want laten we wel wezen; thuis blijven is geen optie! 🙂

Eenvoudig en efficiënt jetlag voorkomen

Het beste advies dat ik je kan geven is: in plaats van een jetlag bestrijden, gebruik je beter mijn tips die helpen om een jetlag te voorkomen. Mijn gouden tip? Water! Tijdens het reizen moet je goed drinken, want zo’n vlucht droogt je uit. En het beste drankje om gezond gehydrateerd te blijven is water. Tijdens een 12 uur durende vlucht drink ik makkelijk 5 liter water. Blijf verder van alcohol en koffie vanaf, want dat werkt dehydraterend!

Pilletjes die helpen jetlag voorkomen

Nog een manier om veel minder last van jetlag en de nevenwerkingen van jetlag te hebben zijn OPC pillen. Als je vanaf 5 uur in de tijd vooruit of achteruit gaat, helpt het om OPC pillen te nemen. Neem voor vertrek 2 pilletjes en dan ongeveer om de 2 uur nog een pilletje. Dat doe ik ook en het is in combinatie met veel drinken iets wat me enorm helpt om energiek en zonder jetlag aan mijn vakantie te beginnen.

Veel water drinken is dé ideale methode om op een natuurlijke manier jetlag te bestrijden. Het is gewoon iets waar je moet aan denken; als het ware een routine die je inbouwt tijdens het vliegen. Je zal het verschil duidelijk merken en voelen. Je hebt beduidend minder last van jetlag en de nevenwerkingen van lang vliegen. Tenslotte wil je je op vakantie meteen goed voelen; niet als een wrak je hotelbed in tuimelen en de eerste 3 dagen van je verlof niet meer van deze wereld zijn. 🙂

Heb je zelf ook tips die je wil delen om jetlag te vermijden? Laat het mij weten. Je bewijst er iedereen die vaker verre reizen onderneemt een ontzettend grote dienst mee. Bovendien is jetlag bestrijden niet alleen iets waar je vruchten van plukt tijdens je verlof. Ook na je vakantie voel je je beter. En kan je meteen weer energiek aan de slag; met opgeladen batterijen en zonder jetlag!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van bioritme en voldoende licht voor betere prestaties op de werkvloer: ‘Werkgevers moeten flexibel zijn’

Lees meer