Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Lekker slapen, maar dan zonder ‘zwembandjes’

Uiteraard slaap jij niet met zwembandjes! Of toch wel? De kans bestaat, want ik heb het hier niet over die kleurrijke voorwerpen die je drijvend houden in het water, maar wel over buikvet; meer bepaald over de relatie tussen buikvet en slecht slapen.

Beter slapen met minder buikvet

Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen buikvet en slapen. De bewijzen zijn er; het verband tussen te veel buikvet en slecht slapen is er wel degelijk! De vraag is, hoe weet je wanneer je last hebt van teveel buikvet? Je kan dat laten onderzoeken. Tijdens de test wordt de verhouding bekeken tussen je lichaamsvet en de lean mass (je gewone gewicht). Ook zonder onderzoek is het soms mogelijk om te zien of je last hebt van teveel buikvet; namelijk als er sprake is van zogenaamde ‘zwembandjes’. Die zwembandjes staan een goede nachtrust in de weg!

Beter omgaan met buikvet

Het probleem met buikvet is dat het vaak lastig is om het kwijt te geraken. Dat komt omdat een specifiek hormoon er een enorme rol in speelt. Daar dieper op ingaan, zou ons wat te ver leiden, maar weet dat buikvet kwijtraken niet alleen lastig is door dat hormoon, maar dat het ook moeilijk wordt als je slecht slaapt.

Buikvet kwijtraken en slecht slapen: een vicieuze cirkel

Ja, dat is een probleem… Als je last hebt van buikvet, ga je slechter slapen. Maar buikvet kwijtraken is moeilijker als je slecht slaapt. Je hebt met andere woorden een écht plan van aanpak nodig om beter te gaan slapen én je ideale gewicht te bereiken. Mijn advies? Begin met je het verbeteren van je slaap. Je vindt op deze website tal van bruikbare tips waardoor je beter gaat slapen, zelfs als je wat last hebt van zwembandjes. 🙂

Slapen en afvallen: een op een met elkaar verbonden

Door mijn slaaptips te volgen, ga je bijna als vanzelf beter slapen. En doordat je beter slaapt, wordt het makkelijker om een dieet te volgen en van die zwembandjes af te geraken. Zo blijf je op je gewenste gewicht én word je uitgeslapen wakker waardoor je fitter bent doorheen de dag. Allemaal goed nieuws dus; én allemaal te realiseren door je slaap te verbeteren!

Doe iets met mijn slaaptips!

Ik meen het! Doe iets met al die gratis slaaptips die ik deel. Je zal merken dat het niet alleen je slaap, maar ook je levenskwaliteit ten goede komt. Want van beter slapen, ga je energieker en beter leven. Je slaap is van essentieel belang voor je gezondheid. Daarom is het letterlijk van levensbelang dat je zo goed mogelijk slaapt. En vaak hoef je daar niet eens zo veel voor te veranderen. Hier en daar wat bijsturen volstaat meestal om een pak beter te slapen.

Heb je vragen over beter slapen? Of over buikvet en slapen? Ik beantwoord graag vragen van lezers, dus mail mij! Je hebt geen enkel risico, want mijn slaapadvies is gratis! En wie weet…, misschien ga je er wel écht beter door slapen! 🙂

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van bioritme en voldoende licht voor betere prestaties op de werkvloer: ‘Werkgevers moeten flexibel zijn’

Lees meer