Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Maakt zitten je kont groter?

Ha, met deze opener had ik vast meteen je aandacht! En ongetwijfeld denk je: flauwekul! Van zitten wordt je kont toch niet groter? Helaas wel. Als je veel zit, wordt je kont groter.

Tot 50% meer vet!

Voor je denkt, die Floris is helemaal het Noorden kwijt; ik verzin dit natuurlijk niet zelf. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gebeurd en MRI-scans laten zien dat wie lang en veel zit een grotere kont krijgt. Je spierweefsel maakt namelijk meer vet aan, tot zelfs 50% meer vet! ???? Je komt zelf wel tot de conclusie dat dit echt niet goed is!

Maar ik sport toch regelmatig?

De klassieke reactie die ik krijg als ik hierover een boompje op zet is dat mensen zeggen dat ze regelmatig sporten. Uiteraard is regelmatig sporten goed; prima zelfs! Maar denken dat dat sporten compenseert voor veel en langdurig zitten is fout. Het compenseert niet! Waarom? Omdat het hier gaat over regelmaat. Een hele dag zitten en dan een uurtje sporten is niet hetzelfde als gedurende de dag regelmatig bewegen.

Beter slapen door regelmatig bewegen

Zit je met je kont niks in? Weet dan dat ander onderzoek ook uitwijst dat regelmatig bewegen ook zorgt voor beter slapen. Een goed ritme is 20 minuten zitten om daarna 2 minuutjes te bewegen. Twintig op, 2 af dus. Ik pas dat ook toe, maar in een licht gewijzigde versie waarbij ik een half uurtje zit om daarna 2 minuten te bewegen. De voordelen van deze methode?

  • Helpt de creativiteit verbeteren
  • Zorgt voor een betere focus
  • Voorkomt dat je kont groter wordt
  • Houdt je insuline beter op pijl
  • Je bent minder vermoeid
  • Vermindert stress

Regelmatig bewegen biedt erg veel voordelen

Bewegen en sporten is gezond; regelmatig bewegen is nog beter! Je merkt dat regelmatig bewegen gigantisch veel voordelen biedt. Experimenteer hier een beetje mee en zoek voor jezelf uit welk ritme van zitten en bewegen het beste bij je past. Door het consequent toe te passen zal je snel proeven van de positieve effecten van regelmatig bewegen. Je gaat er gegarandeerd beter door slapen én je vermijdt dat je kont groter wordt. Toch ook fijn meegenomen, lijkt me zo. ????

Beter slapen in een strakker lijf

Sterk toch, hoe je 2 totaal verschillende dingen kan verbeteren door een kleine aanpassing aan je gedrag. Iedere 20 minuten of half uurtje een tweetal minuten bewegen volstaat om je slaap te verbeteren én je metabolisme een boost te geven. Je voelt je beter, bent energieker én ziet er ook beter uit. En dat door een paar minuutjes gespreid over de dag even te bewegen. Dan heb ik het niet eens over sporten. Gewoon je zit-plek verlaten en eens iets anders doen. Even rondstappen, de vaatwasser leegmaken of weer vullen, de hond uitlaten of effe jumpen op een mini-trampoline, het kan allemaal. Wat je doet maakt niet zoveel uit. Belangrijk is dat je het doet. En dat je de regelmaat erin houdt. Als je er eenmaal aan gewend bent geraakt, gaat het als vanzelf! Enjoy!  ????

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer