Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Met moeite in slaap komen

Geraak jij soms moeilijk in slaap? Als je moeite hebt om in te slapen, of zelfs als je overdag af en toe nood hebt aan een moment van totale ontspanning, heb ik een schitterende tip voor je. Ik gebruik hiervoor een super leuke app die me via meditatie helpt om sneller in slaap te vallen, of me gewoon even volledig te ontspannen wanneer ik daar behoefte aan heb.

Neem even tijd voor jezelf met deze app

Een app die je helpt om in te slapen? Zo makkelijk is dat toch allemaal niet? Of wel? Toegegeven, het klinkt nogal simplistisch, maar toch kan een app je helpen als je met moeite in slaap valt. De app die ik hiervoor gebruik heet Simple Habit. En dat is het eigenlijk ook; een eenvoudige gewoonte. Een moment van rust dat je leert inbouwen, tijdens de dag, of voor het slapengaan. De app is zowel beschikbaar op Android als op iTunes, dus in principe kan iedereen hem gebruiken. Hoe werkt ie?

Simple Habit: de gratis meditatie app

Ik wil even meegeven dat deze app ook in een betalende versie beschikbaar is, maar ik gebruik de gratis variant en die doet het prima. Hoe werkt het? Selecteer afhankelijk van je gemoedstoestand een stijl. Je hebt de keuze uit allerhande dingen zoals angstgevoelens, helemaal fucked up of moeite met inslapen bijvoorbeeld. Als je dat wil, ga je er op elk moment dat je er behoefte aan hebt mee aan de slag. De app helpt je dan om een vijftal minuutjes tot rust te komen en te mediteren. Ik vind het fantastisch dat je ook een soort timer kan instellen die je er af en toe aan herinnert om een rustmoment in te lassen.

Bewust mediteren en beter functioneren

Mediteren is enorm belangrijk om je geest even tot rust te brengen. En een rustige geest biedt erg veel voordelen om beter te slapen, maar ook gewoon om beter te functioneren in het algemeen. De app doet niks anders dan je hierbij ondersteunen.

Kortom, voor wie ’s avonds moeite heeft om in slaap te vallen is dit een super handige app. Je zet even je app aan en krijg meteen de juiste ondersteuning om tot rust te komen. Voor mij werkt het in alle geval super. Daarom raad ik je ook aan om ten volle de mogelijkheden van Simple Habit te gebruiken en zeker ook reminders voor overdag in te stellen. Zo verplicht je jezelf in zekere zin om af en toe je geest tot rust te laten komen. Je lichaam volgt vanzelf wel en het resultaat is dat je je beter in je vel voelt. Een kleine, simpele gewoonte met een grote impact. Schitterend, toch? Vergeet dus zeker ook niet om deze blog post te delen, want eigenlijk heeft iedereen baat bij deze tip, ook mensen die wel makkelijk in slaap vallen. Want af en toe een rustmoment, dat kunnen we allemaal wel gebruiken! Oh ja, als je de app hebt gedownload en gebruikt, laat me dan even weten wat je ervan vindt? Veel plezier ermee!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer