Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Moeite met doorslapen en word je meestal tussen 1 en 3  uur wakker? Dan heb ik hier een waardevolle tip!

Nog niet zo lang geleden had ik een erg goed coaching-gesprek met iemand die ik ondersteun om beter te gaan doorslapen. En wat blijkt? Er zijn veel mensen die moeite hebben met doorslapen. Daarom leek het me een goed idee om deze waardevolle tip om beter door te slapen met jullie te delen.

Word jij ook wakker tussen 1 en 3?

Hoe ik dat weet? Wel, nogal wat mensen worden ’s nachts wakker tussen 1 uur en 3 uur. Dat is niet omdat we met zijn allen geroepen worden door een hogere kracht, maar wel omwille van onze lever. Hoezo? Wel, je lever stuurt het volledige ontgiftingsproces wat we ’s nachts ondergaan. Dat is perfect normaal. Maar stel dat je lever te hard moet werken om de boel gedaan te krijgen, dan raakt die overspannen en zo actief dat jij er mogelijk van wakker wordt.

Al gehoord van de orgaanklok?

De orgaanklok is geen echte klok, wel een oude Chinese wijsheid (en ze kennen er echt wat van, die Chinezen!). Die wijsheid zegt dat elk orgaan gedurende de dag een bepaald ritme heeft en in meer of minder mate actief is. De lever is actief tussen één en drie uur overdag én tussen één en drie uur ’s nachts. Word je voortdurend ’s nachts rond dit tijdstip wakker? En moet je dan bijvoorbeeld naar het toilet? Dan is er vaak een verband met je lever.

Wat kan je doen om je lever te versterken en beter door te slapen?

Door je lever te ondersteunen, kan je lichaam beter en makkelijker ontgiften. De vraag is, hoe begin je daaraan? Wel, er zijn allerhande methodes om je lever te versterken, ingrijpende zaken, zoals een lever en galblaas reiniging, maar ook eenvoudige natuurlijke methodes, zoals een soort kruidencomplex. Ik gebruik daar zelf een fantastisch product voor: Bupleurum. Dat klinkt misschien als iets waar je niet bepaald vrolijk van wordt, maar het is een prima middel om op een natuurlijke manier je lever te ontlasten (en dus beter te gaan doorslapen).

Wat is Bupleurum?

Het is een soort kruid dat verkocht wordt als Bupleurum complex. Daar neem je per dag een aantal eetlepels van die je oplost in water. Persoonlijk gebruik ik Bupleurum van Urmale; een biologisch product, volledig vrij van schadelijke stoffen én van alcohol. (Toch belangrijk als je je lever wil gaan zuiveren. J) Zorg ervoor dat je ook een glas naast je bed hebt klaarstaan voor het geval je ’s nachts weer wakker wordt tussen één en drie. Door dat – eventueel na je plaspauze – rustig op te drinken, slaap je makkelijker weer in. Je maakt er je lever en andere organen rustiger mee waardoor je makkelijker in slaapt valt.

Op een natuurlijke manier ontgiften én beter doorslapen

Met Bupleurum help je je lichaam om op een natuurlijke manier te ontgiften; niet overnight, maar wel na verloop van een vier à vijftal weken. Een andere manier om je lever een extra duwtje te geven, is een bezoekje aan de osteopaat om je lever te laten uitknijpen. Klinkt niet bepaald prettig, zeg je? Neen, ik kan me voorstellen dat het dat misschien ook niet is. J Hoe dan ook kan het geen kwaad om even te ontgiften. Je voelt je energieker én slaapt beter. Uiteraard zijn er ook andere oorzaken van ’s nachts wakker worden, maar je even verdiepen in je orgaanklok en welke rol die mogelijk speelt, kan alvast geen kwaad. Wil je aan de slag met Bupleurum? Je vindt Bupleurum complex via deze link. Ik ben benieuwd naar hoe snel jij resultaat haalt, maar ik raad het tijdens mijn coaching sessies in alle geval met succes aan. Op naar een gezonde lever en beter slapen! Tot de volgende!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Hoe mindfulness jou kan helpen in tijden van verandering: Het vermindert stress en verbetert werkprestaties’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van slaap in topsport: ‘Maximaal trainen kan alleen als voeding en herstel in orde zijn’

Lees meer
Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer