Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Slaapperformance verbeteren

Wat bedoel ik nu eigenlijk? Je slaapperformance verbeteren? Of je performance verbeteren door te slapen? Wel, allebei! Eigenlijk gaat het erom dat je leert ‘nappen’. Je weet wel, dat korte dutje dat in Spanje siësta heet? Dat heeft een pak gezondheidsvoordelen en sommige bedrijven hebben dat intussen goed begrepen. Lees hoe beter presteren door beter slapen ook jou kan helpen.

Google’s napcabins

Haha, misschien moet je dat wel gaan Googelen. Want mogelijk heb je nog nooit van napcabins gehoord. Bij Google maken ze bij wijze van spreken deel uit van het kantoormeubilair. Google heeft als bedrijf de reputatie dat hun werknemers veel vrijheid genieten. Een van de zaken die Google heeft ingevoerd om hun werknemers beter te laten presteren, is dat ze een vijfde van hun tijd zelf kunnen indelen. Ze kunnen dan eigenlijk doen wat ze willen. En dat kan gaan van iets nieuws uitvinden door te gaan experimenteren, maar ook door een dutje te doen in één van die futuristische bollen die Google daarvoor speciaal heeft voorzien.

Gezonder en productiever door te nappen

Een bedrijf van het kaliber als dat van Google is natuurlijk niet gek. Alles wat ze doen is een investering in hun bedrijf én hun mensen, dus ook de tijd die hun medewerkers gebruiken om effe een dutje te doen. Google heeft namelijk al lang begrepen dat er enorm veel voordelen zijn aan nappen. Je wordt er niet alleen gezonder van, maar ook productiever. En iets dat de productiviteit doet stijgen, daar hebben ondernemers wel oren naar! Vandaar dus die speciale napcabins waar Google werknemers in kunnen gaan liggen, ondersteund door een streepje relaxerende muziek. Die dingen kosten best wel wat, zo rond de 14.000$ per stuk, maar voor die prijs ben je ook volledig van de buitenwereld afgesloten, zonder licht of geluid van buitenaf; ideale omstandigheden om goed te nappen.

Powernappen verhoogt de productiviteit

Er zijn talloze methodes om even goed te nappen. Ik kom daar zeker nog op terug in een andere blog post. Nu wil ik gewoon even meegeven dat we vooral af moeten van het vooroordeel dat een dutje doen gelijk staat met een vorm van luiheid. Dat is een gigantische misvatting en we moeten daar echt vanaf! Het is juist dé manier om je productiviteit te verhogen! Heb je wel eens last van een middagdipje? Ga dan ook echt even liggen en doe een dutje. Dan kan ook in de vroege avond. Een powernap hoeft maar 10 à 12 minuten te duren en je batterijen zijn weer helemaal opgeladen.

Kortom, mijn boodschap is erg eenvoudig: ga nappen! Start er vandaag nog mee. Experimenteer met nappen tot je iets vindt wat werkt. Ik kan zelfs nappen op het toilet! Hoe dan ook; stop met die illusie te geloven dat nappen een vorm van luiheid is; of contraproductief. Het tegendeel is waar! Door regelmatig te nappen word je productiever, scherper, neem je efficiënter beslissingen én verhoogt je performance in het algemeen. Waar wacht je nog op?

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van bioritme en voldoende licht voor betere prestaties op de werkvloer: ‘Werkgevers moeten flexibel zijn’

Lees meer