Auteur: Floris Wouterson
Review

Stephan van Irsen

“Tot elf uur wakker proberen te blijven met luciferstokjes tussen mijn oogleden”

“Door een mooie tip van jou ben ik een probleem aan gaan pakken dat ik eigenlijk geen probleem wil noemen. Sinds de geboorte van mijn zoon is mijn slaap volledig in de war. En het krijgen van een zoon is natuurlijk hartstikke mooi, dus daar klaag ik ook niet over. Maar mijn slaapritme was verstoord en daar wilde ik graag wat aan veranderen.

“Voorheen kon ik prima wakker blijven tot een uur of elf. Als ik dan tussen elf en twaalf uur naar bed ging, was ik de volgende dag goed uitgerust. Doordat ik nu wat mindere nachten had, werd ik al rond negen uur ’s avonds echt goed moe. Dan zette ik een wekker, zodat ik om 11 uur wakker was voor het voeden van mijn zoontje. Daarna sliep ik helaas echt heel erg slecht en was ik te wakker. Het was wel eens zo erg dat ik tot half vier ’s nachts talkshows ben gaan terugkijken.”

“Wakker blijven tot 11 uur bleek ook niet te lukken, want dan zat ik met luciferstokjes tussen mijn oogleden te wachten tot het tijd was.”

“Ik ben met jouw tips aan de slag gegaan en dat beviel mij goed. Was dan nog wel moe, maar op de een of andere manier trok ik het beter. Kijk, mijn slaapritme is nu natuurlijk even verstoord. Voorheen ging ik elf uur naar bed en stapte ik er om zeven uur uitgerust uit. En dat was nu ineens zó anders. Ik kon niet meer op bepaalde woorden komen op mijn werk en ik was gewoon echt heel erg moe. Mijn geheugen liet mij door het slaaptekort echt in de steek. Door die tips van jou trek ik het een stuk beter allemaal.”

“Ook had je het in je webinar over dat je een ‘negatieve associatie’ kunt krijgen met je bed. Dat vond ik zeer interessant.“

“Nu ik vader ben, ga ik liggen en val makkelijk in slaap. Toen ik nog geen vader was, ging dat ‘afdwingen’ van slaap lastiger en werkt het niet als je tegen jezelf zegt dat je ‘nu moet gaan slapen’. Dus het anders neerzetten van die associaties en de tips voor het nappen hebben mij erg geholpen.“

Benieuwd naar de gouden tip die ik aan Stephan gaf? Je lees het in mijn boek Superslapen.

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Het belang van slaap in topsport: ‘Maximaal trainen kan alleen als voeding en herstel in orde zijn’

Lees meer
Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer