Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Veel beter slapen

Veel beter slapen. Is dat niet iets wat we allemaal graag willen? Mocht je op zoek zijn naar een tip waarmee je meteen veel beter gaat slapen, dan heb je die bij deze gevonden. Tenminste, als je nog even verder leest.

Omgevingsgeluid

Denk eens na over omgevingsgeluid. Dat is allerhande geluid dat op je afkomt vanuit de achtergrond. Dat kan gaan van mensen die aan het praten zijn, over de TV die nog aanstaat of nog meer van dat soort geluiden. We zijn als mensen gewend aan slapen terwijl we ook nog een beetje waken. Dat komt omdat we voor we zelf ‘jagers’ werden, gejaagden waren. En hoewel die tijd lang achter ons ligt, zijn ook vandaag nog steeds onbewust bezig onze omgeving te scannen.

Geluid is een storende factor

Elk geluid is storend. Je bent er je misschien zelfs niet eens bewust van, maar toch is het zo. Zelfs een wasmachine of vaatwasmachine die je ver op de achtergrond kan horen is uit den boze. Wil je écht sneller en veel beter slapen? Schakel dan alle geluid uit, ook de waarschuwingen van je telefoon of tablet. Gewoon ALLES. Elk geluid is er teveel aan. Elimineer daarom zo veel mogelijk geluiden die je zelf onder controle hebt.

Creëer stilte

Uiteraard is het in de regel onmogelijk om totale stilte te creëren. Je hebt namelijk weinig invloed op overvliegende vliegtuigen, voorbijrazende auto’s of dat losbarstend onweer. Concentreer je daarom op wat je wél kan controleren. Veel mensen programmeren de vaatwasser of droogkast ’s nachts. Dat kan zijn omdat ze dan van een gunstiger tarief genieten, of omdat ze het geluid van die toestellen op de achtergrond storend vinden terwijl ze van een film genieten. Maar weet dat die geluiden je ook onbewust gaan storen in je slaap. En dan ga je gewoon veel minder goed slapen.

Waakstand

Door constant te liggen ‘waken’ omwille van storende omgevingsgeluiden gaat de kwaliteit van je slaap er drastisch op achteruit. En daar betaal je overdag de prijs voor. Op korte termijn door een minder fit dagje, op lange termijn door chronische vermoeidheid, gezondheidsproblemen en een algeheel minder goed functioneren. Kortom, je performance gaat erop achteruit. Je gaat minder goed presteren, hebt last van concentratieverlies en je raakt verzwakt. Allemaal door die vaatwasser of droogkast? Misschien niet helemaal, maar het heeft een grotere invloed dan je denkt.

Door te omgevingsgeluiden uit te schakelen wanneer je gaat slapen, slaap je beter. En eerlijk, ik zie geen enkele reden om het niet te doen. Als je met zo’n kleine ingreep instant zo veel resultaat haalt, dan ben je wel gek als je het niet doet. Dus zet vanavond het volume op stil en ervaar zelf meteen de voordelen. Slaap lekker!

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer
Business Athlete

Hoe stilte zorgt dat je meer gaat zien: ‘Opeens waardeerde ik de kleine dingen weer’

Lees meer
Business Athlete

Het belang van bioritme en voldoende licht voor betere prestaties op de werkvloer: ‘Werkgevers moeten flexibel zijn’

Lees meer