Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Wat zijn jouw slaapgewoontes?

Vreemde vraag denk je, wat zijn jouw slaapgewoontes? Een beetje indiscreet misschien? Niet echt hoor. Het is zelfs belangrijk om af en toe eens bij je slaapgewoontes stil te staan. In deze blog post vertel ik je waarom.

Je slaapgewoontes hebben iets belangrijks te vertellen

Wist je dat slaapgewoontes behoorlijk diep geworteld zitten? Je denkt er ongetwijfeld helemaal niet bij na. Slaapgewoontes lijken iets vanzelfsprekend, een soort ritueel waarbij je je geen vragen stelt. Toch zou je dat beter af en toe eens doen; je afvragen waarom je altijd een fles water naast je hebt staan.

Heb  jij ook een fles water naast je bed staan?

Geloof me, je bent lang niet de enige die elke nacht een fles water naast het bed heeft staan. Maar wist je dat het feit dat je altijd water binnen handbereik houdt, betekent dat je niet goed ademt tijdens je slaap? Vast niet. Die fles water hoort er voor jou gewoon bij. En ik geef toe, het laatste waar je aan denkt bij een fles water is vermoedelijk je ademhaling. 🙂

Wat zeggen jouw slaapgewoontes over jou?

Of je slaapgewoonte een fles water naast je bed is, of iets anders. Elke slaapgewoonte vertelt iets over je. Gelukkig zijn er prima methodes om bijvoorbeeld je ademhaling te verbeteren als die niet goed is. Je kan die fles water nadien gerust blijven meenemen, maar je zal merken dat ze eigenlijk niet langer nodig is.

De oplossing waardoor je beter gaat slapen

Alle oplossingen voor alle slaapgewoontes hier oplijsten is onbegonnen werk. Maar toch wil ik je helpen. Laat me dus vooral onder deze blogpost even weten wat jouw slaapgewoonte is, dan laat ik je weten hoe je je probleem kan oplossen, zelfs als je je niet eens van dat probleem bewust was! Geloof me, je gaat er écht beter door slapen.

Eigenlijk raken we hier een belangrijk punt aan. Veel mensen zouden veel beter slapen als de storende factoren tijdens hun slaap werden opgelost. En vaak is de oplossing super eenvoudig. Het probleem is dat je je van geen kwaad bewust bent. Kortom, als je niet weet dat er een probleem is, kan je dat ook niet oplossen. Want als je chronisch niet super slaapt, begin je zelfs dat normaal te vinden. Maar dat is het niet! En dat mag het ook nooit worden! Slecht slapen is nefast voor je gezondheid en je humeur, vraag dat maar aan je huisgenoten of collega’s! 🙂

Tijd dus om actie te nemen! Doe me een plezier en neem even kort de tijd om na te denken over jouw slaapgewoontes, of vraag het gewoon aan je partner. Is er iets opvallends; zoals die fles water? Laat het dan weten onder deze blog post. Ik reik je een oplossing aan en nadien evalueren we of je ook effectief beter slaapt. Wat heb je te verliezen? Juist, niets! 🙂 Dus waar wacht je op?

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Het belang van slaap in topsport: ‘Maximaal trainen kan alleen als voeding en herstel in orde zijn’

Lees meer
Business Athlete

Zo pas je je slaapritme aan: ‘Timing van licht en voeding zijn cruciaal’

Lees meer
Business Athlete

Katja Schipperheijn over learning mindset: ‘Social media geweldig om lerende mindset te voeden’

Lees meer